5.01.2015

El B.O.E. ens marca el camí.... a no seguir

En una recent publicació del BOE del febrer del 2015 (no del 1015) es podia llegir el següent:

En els punts 1 i 2 dels criteris d'avaluació es diu literalment:
1. Identificar en la propia vida el deseo de ser feliz.
2. Reconocer la incapacidad de la persona para alcanzar por sí mismo la felicidad.

En funció d'això, donat que estem davant d'un desig que no es podria satisfer per un mateix, la deducció és que es fa necessària la presència d'algú o alguna cosa externa que vingui a tapar aquest forat. Això comporta, indefectiblement, la dependència de tal factor exterior.Els candidats poden ser molts i molt variats, tal com es pot veure observant al nostre voltant.

Erich Fromm, en el seu llibre Por a la llibertat, proposa el concepte d'auxiliador màgic. Allà escriu:

"En principio, las causas que inducen a las personas a relacionarse con el auxiliador mágico son las mismas que hemos hallado como fundamento de los impulsos simbióticos; la incapacidad de subsistir solo y de expresar plenamente las propias potencialidades individuales.... La intensidad de la conexión con el auxiliador mágico se halla en proporción inversa con la capacidad de expresar espontáneamente las propias potencialidades intelectuales, emocionales y sensitivas. Con otras palabras, se espera obtener del auxiliador mágico todo cuanto se espera en la vida, en vez de conseguirlo como resultado de las propias acciones. Cuanto más nos acercamos a este caso, tanto más el centro de nuestra vida se desplaza desde nuestra propia persona a la del auxiliador mágico y sus personificaciones. El problema que se plantea entonces no es ya el de cómo vivir nosotros mismos, sino el de cómo manejarlo a. él a. fin de no perderlo, de que nos haga obtener lo que deseamos, y hasta de hacerlo responsable de nuestras propias acciones".

El cartell següent correspont a una campanya publicitaria del Sorteo de El Niño de la Organización Nacional de Loterías y Apuestas del Estado de fa uns anys:

"Si tu sólo no puedes que te ayude El Niño" és l'eslògan.

Hi ha alguna manera més directa d'intentar debilitar a la gent que insistir-li que no poden assolir per ells mateixos la seva necessària estabilitat?

Les intencions de les autoritats estan clares, Hi ha moltes coses en joc. Perquè, què seria d'elles sense gent que les necessités?


1 comentari:

Atenea ha dit...

súper interessant!