4.05.2015

Tendències centrífugues

La nostra cultura és el gran líquid en el que estem submergits. Sens dubte ens ensenya moltes coses valuoses, però lamentablement també, molts errors.
Un d'aquests errors que presideix el món quotidià en què ens movem és el consumisme, una llavor que segueix arrelant amb una força arrasadora. Les repercussions del consumisme van molt més enllà de comprar més o menys quantitat de tal o qual cosa. El consumisme desplaça el centre de control de l'interior a l'exterior, facilita la pèrdua de contacte amb un mateix, genera falses necessitats i crea éssers debilitats més fàcils de manipular i menys resistents a les adversitats. En el consumisme el gran negoci és la ruïna de la gent. Aquest soroll incessant i cridaner pretén envair de manera permanent la nostra existència, ofegant la música harmònica sorgida de veus més assenyades, distraient-nos de l'essencial, creant desorientació i neguit.


Un cop desconnectats i desposseïts d'aquesta font generosa de benestar sorgida de la possibilitat de percepció de control dels nostres propis estats mentals i de la certesa que l'estabilitat resideix en el nostre interior, en l'ésser més que en el tenir, la seva lícita recerca és molt probable que recaigui en succedanis de l'exterior que, si bé pot semblar que compleixen de manera aparent aquesta comesa a curt termini, no poden suplir en cap cas la font natural. El resultat sol ser una lectura enganyosa: "Potser és que no prenc suficient succedani" ........., així que d'aquesta manera s'instal·la una dinàmica perversa que dóna lloc a una perpetuació de l'error.

3 comentaris:

Atenea ha dit...

Quanta raó...si evoquen les nostres energies i dipositem la nostra felicitat amb allò que és extern...ens desplacem i perdem literalment el MÓN de vista, ens desnaturalitzem...i comencen els problemes.

Okmaya ha dit...

Fantàstic i propi! Té un segell de relat Fossas inconfosible!

Tere ha dit...

Ja soc seguidora del blog. Es molt interessant i molt cert, tot el publicat.